Tuulet Tansaniassa, Morogorossa.

Tervehdys kaikille Teille; Tuulen Sukuseuran jäsenille, Tuulista tykkääville ja Tuuliviireille!

Syyskuun alkaessa ja kesän jatkuessa ajattelin esittää "mitä kesäisimmän kutsun" kaikille kiinnostuneille. Tulisiko nostetta siipiisi, tuulta purjeisiisi ja lähtisit mukaan matkalle kanssamme Afrikkaan, Tansaniaan!? Olemme sukuseurassa pohtineet jo jonkin aikaa mahdollisuutta tehdä ”kunnon reissu” yhdessä, ja mikä olisikaan osuvampaa kuin käydä "Äiti Maassa"?

Muitakin varteenotettavia syitä toki löytyy lähteä Tansaniaan, kauniiseen Afrikan Tähteen:

Lapsieni äiti ja rakas vaimoni, Janeth Tuuli on tansanialainen. Ensi kesänä 25.6. 2015 vietämme 10 v hääpäiväämme. Se ei ole vielä kovin paljon, mutta lisää mausteita matka-ajatukselle tuo se, että olemme tavanneet Tansaniassa 2002, avioituneet siellä 2005, ja molemmat lapsemme on myös kastettu siellä 2006 ja 2009. Itse olin ensimmäisen kerran Tansaniassa vuonna 2000 opiskelemassa rumputekniikoita ja monikulttuuriharjoittelua. Olen tehnyt Tansaniaan 'noin' 20 matkaa ja viettänyt kolmisen vuotta aikaa siellä. 8 vuotiaan poikamme Christianinkin luvut ovat komeat: 7 matkaa ja 1,5 vuotta siellä. Olemme reissanneet kuin muuttolinnut ja retuuttaneet lapsia Tansanian matkojen lisäksi myös Suomen sisäpuolella, lähinnä perheen isän työtehtävien perässä. Perheessämme puhutaan suomea, swahilia ja englantia. Lapset Alexandra 5v ja Christian 8v käyttävät isän- ja äidinkieltä yhtä hyvin; pienen eron tuo ehkä se konteksti missä milloinkin satumme olemaan.

Sukuseuran Tansanian matkaan asiantuntijat, matkanjohtajat, oppaat, tulkit yms. löytyvät varmasti perheestämme. Matkalle lähtijät "koulutettaisiin" myös hyvin ennen matkaa. Suunniteltu matkan ajankohta olisi juhannuksen jälkeen kesäkuussa 2015, ja kesto 7-10 päivää - joka kylläkin on mielestäni 'todella minimi'. Itse kannattaisin pidempää aikaa, kun Afrikkaan mennään. Matkan ohjelma ei ole vielä valmis, mutta 'sävellystyö' on käynnissä. Matkan kustannuksista tietoa tulee myös ohjelman valmistuttua. "Myötätuulta-matkaan" tulee sisältymään tutustumista Tansanian rikkaaseen luontoon, eläimiin ja kulttuuriin sekä perheyhteyteen ja ihmisiin. Osallistujilla on lupa valita mihin haluaa osallistua ja mihin ei. Todennäköisesti luodaan myös kaksi ohjelmaversiota, joista 1."liikkuvammpi-vaativampi" ja 2. "rauhallisempi -helpompi". Kaikkia toivotaan kuitenkin osallistumaan 10 v hääpäiväjuhlan viettoon, jossa on mukana myös perheenjäseniämme ja ystäviämme Tansaniasta. Tämä juhlamme sijoittuisi aikavälille 25.-27.6. 2015.

Oletko kiinnostunut? Olen todella varma siitä, että tulisit kokemaan jotain sellaista, mitä et koskaan unohda. Ota rohkeasti yhteyttä, kommentoi ja heitä avoimesti kysymyksiä. Tyhmiä kysymyksiä ei olekaan. Voi toki olla, että jotkut asiat on helpompi selvittää henkilökohtaisessa viestissä ja puhelimessa kuin esim kotisivujen tai FB.n 'areenalla'..mutta valitse, toimi vapaasti.

Karibu Tanzania - Tervetuloa Tansaniaan!

Myötätuulta purjeissa

Tehdään matka yhdessä, myötätuulessa..

Sauli Tuuli