Kun lapset kysyivät viime  vuonna että mitenkähän niitä synttäreitä ensi kesänä  haluttaisiin viettää niin vastasin, että 80-vuotias ei tarvitse enää mitään lisää. Joten tehdään päinvastoin, että kutsun koko perheen jälkikasvuineen ja puolisoineen kesällä 2012 Toscanaan viikoksi.

Toscana 9-16.2012

Meitä oli  yhteensä 14 henkeä neljää sukupolvea. Nuorimmat olivat pojanpojantytär Sanni ( 11 kk) sekä pojanpojanpoika Tommi ( 2,5 vuotta) Vanhin tietysti itse , lähes 80 v. Olin vuokrannut  ison huvilan Montaionesta  (50 km Firenzestä, 50 km Sienasta ja 50 km Pisasta.) Kaksikerroksinen villa,  jossa makuu-ja kylpyhuoneet ylhäällä ja ruokailu + oleskelutilat alhaalla. Iso tontti, jossa piha-alue,  iso uima-allas, ja grillitila katoksineen. Golfarerille oli Castefalfin kenttä 6 km päässä. Patikointireitti alkoi aivan uima-altaan takaa.  ( Huvilan kotisivu on www.villapiaggia.it, jossa on kuvia huvilasta) Viikon ohjelmassa oli kulttuurikäyntejä  (Firenze, Siena), Toscanan kauniita maisemia,  kaupunkikohteita, ( San Gimigiano, Volterra, Certaldo, Pisa),  hyvää ruokaa (viinejä unohtamatta),  löhöilyä ja pallottelua poolilla sekä ennen kaikkea  ikimuistoista yhdessäoloa. Kohokohtana oli perheen itse tekemä synttäri-illallinen huvilalla mahtavissa maisemissa.
Kiitos siitä kailkille erinomaisen illallisen ja tunnelman tekijöille.

Erkkilä 14.07.2012

Toscanasta palattua oli synttäreiden toinen osa  varsinaisena syntymäpäivänä 14 heinäkuuta. Tapahtumapaikka oli kotitila Erkkilä Janakkalassa ja mukana oli nyt muita kuin Toscanassa olleita.Vieraita oli 45 henkeä,  sukulaisia, tuttavia, sukuseuran jäseniä, työtovereita ja ystäviä vuosien varrelta. Joitakin en ollut tavannut 30-40 vuoteen mutta vaikka ulkomuoto oli suuresti muuttunut niin ääni oli tuttu. Kilisteltiin laseja, nautittiin pöydän antimia, muisteltiin entisiä aikoja ja rupateltiin kuulumiset. Oli suorastaan epätodellinen tunne tavata vuosien jälkeen vanhat tutut ihmiset. Kun kesä oli ollut erittäin  sateinen jouduimme kattamaan tilaisuuden sisälle entiseen navettarakennukseen. Mutta ilmojen haltiat olivatkin suotuisat:  kun tilaisuus alkoi tuli myös aurinko esille,  paistoi koko tilaisuuden ajan ja meni taas pilveen kun vieraat lähtivät. Niinpä saatettiin seurustella  myös kauniissa pihapiirissä
Tilaisuudesta jäi lämmin ja mieleenpainuva muisto.

Kiitos Teille kaikille, jotka olitte mukana.

Raimo

Kuvia Toscanasta

Päivän sankari saa ylleen Italian futisjoukkueen virallisen paidan nro 80

Ryhmäkuva Toscanasta. Neljä sukupolvea ja 14 henkeä. Keskellä synttärimies, edessä alhaalla neljännen polven edustajat Sanni 11 kk ja Tommi 2,5 vuiotta äitinsä Henriikan kanssa. Muut vasemalta oikealle: Ilkka, Maarit, Petra, Laura, Rainer, Leena, Raimo, Jaakko, Anni, Pirjo ja Tuomas

Pirjo golfaamassa.Viheriö ja lippu lammen takana.

Toscanan maisemaa huoneen parvekkeelta.

Toscana, pallottelua huvilan poolilla. Alhaalla "ui" 11 kuukauden ikäinen Sanni.

Pitihän Pisan torni nähdä.

Kuvia Erkkilästä

Eero, Anja ja Tuomo Tuuli onnittelemassa

Helena ja Martti Tuuli vuorossa

Eva ja poikansa Juho tulivat Urajärveltä